Hoppa till sidans innehåll

Årets sista Kaprifoljoggen

02 AUG 2022 23:05
Med riktigt höstväder, regn och 13 grader, avslutades årets Kaprifoljoggen men det var ändå hela 67 löpare anmälda och 63 på startlinjen.
  • Uppdaterad: 02 AUG 2022 23:05

Det som skulle bli en härlig avslutning på årets Kaprifoljoggen blev också en fantistisk tillställning men kanske inte så varm och torr som vi funktionärer önskade. För löparnas del var det ändå helt ok med bra temperatur och det hann inte bli alltför lerigt och halt på stigen.

Det var inte heler något fel på entusiasten på de 16 barn som sprang 1 km. De var lika glada som vanligt och kutade fort som tusan till den efterlängtade guldmedaljen.

I klassen Flickor 2 km kom det 11 tjejer till start och först i mål kom Ingrid Andreasson, IFK Göteborg Orientering, på tiden 13:42, tätt följd av Nelly Jacobsson, Tossene, som var 10 sekunder bakom med 13:52. På tredje plats kom Gisela Christensson, Klevs GK, med tiden 14:53. Allas resultat finns här.

Det blev en ännu tätare duell i Pojkar 2 km där Adrian Trygg, AIF, spurtade i mål på tiden 10:40. John Tuil, Belgrave Harriers, var endast 5 sekunder bakom och kom således på en andra plats med 10:45. Felix Fredriksson, Borås Löparklubb, kom på tredje plats med tiden 11:06. Samtliga 6 killars resultat finns här.

7 tjejer kom till start i klassen Damer 4 km och snabbast var Amanda Nekby, Runacademy IF, som sprang i mål på tiden 22:45. På andra plats kom Stina Norén, BKK, med 23:07 och trea i mål blev Teresa Herlin, Södermalm/Stockholm, med tiden 25:43. Här finns alla resultat.

I klassen Herrar 4 km blev det återigen hemmaseger då Melvin Karlsson, IK Granit, korsade mållinjen som segrare med tiden 21:48. Bakom honom kom Magnus Sjödin på en andra plats, 23:29, och på tredje plats kom Örjan Lundqvist, IK Granit, med jämna 24:00. 5 killar kom till start och här hittas deras resultat.

Vädret till trots var det några som ville springa långt och i klassen 8 km Damer kom 5 löpare till start och här var Sandra Persson, IFK Göteborg Orientering, snbbast med tiden 48:23. Linda Arvidsson, LetsRun, kom på andra plats på tiden 50:00 tätt följt av Annelie Wester som endast 2 sekunder bakom kom i mål på 50:02 och en tredje plats. Allas resultat finns här

Slutligen har vi klassen 8 km Herrar där det blev seger från Norge då Harald Skarpeteig, Böler IF, sprang i mål på tiden 39:01. På andra plats kom Trym Gjedebo-Skarpeteig, Böler IF, på tiden 39:41 och på tredje plats kom Nils Andreasson, IFK Göteborg Orientering, med tiden 40:51. Här sprang 12 killar och deras resultat finns här.

Då kan vi summera denna Kaprifoljoggsommar med hela 446 löpare på startlistorna och det var två av dessa, Edwin Christensson och Linda Arvidsson, som sprang vid alla fyra tillfällen.

Den nya banan har också varit uppskattad och vi hoppas den kan användas flera år framåt så det går att sätta nya banrekord eller jämföra sina tider.

Vi, IK Granit, vill tacka alla funktionärer, markägare och framför allt alla löpare och deras anhöriga för denna sommar. Utan er hade festen uteblivit och det är verkligen ett festligt arrangemang. Så underbart att göra det möjligt för er att springa på dessa fina stigar och se er tampas med och mot varandra, klockan och er själva.

Varmt välkomna tillbaka nästa sommar och även varmt välkomna till Nordens Ark TrailRun som går första lördagen i maj. Håll utkik på våra kanaler så ni inte missar det fina loppet!

Skribent: Henrik Karlsson
E-post: Adressen Gömd

Våra samarbetspartners 

trimtex

 

ica tärnan

 

Postadress:
IK Granit - Friidrott
Fredrik Edström, Prins kristians gata 4
45661 Hunnebostrand

Kontakt:
Tel: 0704989664
E-post: This is a mailto link

Se all info