Hoppa till sidans innehåll

Tredje Kaprifoljoggen 2022

27 JUL 2022 08:29
Många löpare kom till Bovall för att springa tredje upplagan av Kaprifoljoggen och till slut så stod det 154 på startlinjen
  • Uppdaterad: 27 JUL 2022 08:29

Det var perfekta förhållanden vid den tredje Kaprifoljoggen med halvklart väder och banor som torkat upp. Vinden påverkar inte närmvärt då vi springer i skogen den mesta delen.

Det gjorde att det var hela 154 löpare anmälda vilket är årets bästa siffra. Så många att vi fick skriva några nummerlappar för hand, samt att de medlajer vi hade förberett tog slut så vi fick sätta igång och iordningställa fler.

När starten för 1 km skulle gå var det fullt på startlinjen när hela 51 barn samt några syskon och föräldrar sprang iväg i ett rasande tempo och med stora leenden. Så kul att se när de springer iväg och ännu roligare när de kommer i mål trötta men otroligt nöjda och stolta när de tar emot medaljen.

Som vanligt tar vi inte tid på 1km då vi tänker att den sträckan är för de yngsta och de skall endast springa av glädje och inte bli jämförda mot andra eller sig själva. På 2 km som är för äldre barn tar vi tid och presenterar både resultatlista samt banrekord.

I klassen Flickor 2 km blev det vinst och nytt banrekord för Ruth Strand, Hälle IF, när hon sprang in på tiden 10:24 och tvåa i mål var Hilda Stendal med 10:49. På tredje plats kom Molly Nordelöf, Mölndal Outdoor IF, 10:53. Här var det hela 40 tjejer som sprang och deras resultat finns här.

Axel Lindkvist, Sjövalla FK, kom först i mål i klassen Pojkar 2 km med tiden 9:46. Efter honom kom Joar Klockervold, Funäsdalens IF, på 10:38, och på tredje plats kom IK Granits Sigge Bergenholtz med tiden 11:14. Resultaten för de 18 killarna som kutade runt finns här.

Även i klassen Damer 4 km blev det nytt rekord då Hanna Strand, Hälle IF, sprang riktigt fort och vann på tiden 18:48. Tvåa i mål blev Sanna Peterson Hallberg med 19:26 och på tredje plats kom Alicia Roos, IK Granit, 19:47. Här var det 15 tjejer som sprang och deras resultat hittas här.

I klassen Herrar 4 km sprang 13 killar och först i mål kom Julian Eliasson, IK Granit, på tiden 18:26 vilket även det var nytt rekord. Tvåa i mål blev Emil Kristjansson, Oslo, med 18:37 och på tredje plats kom Viktor Andersson, IK Granit, med tiden 19:35. Här finns samtliga killars resultat.

Siri Rostoft, Oslo, är en av alla de som kommer till Kaprifoljoggen varje sommar. Denna gången sprang hon 8 km och det så fort så hon vann klassen Damer 8 km på tiden 44:11. In på andra plats sprang Kajsa Svensson med 46:13 och trea blev Therese Fredriksson, Borås Löparklubb, 49:14. 6 tjejer sprang 8 km och här hittar ni deras resultat.

I klassen Herrar 8 km gick det också fort och det blev nytt banrekord när Martin Kjäll-Ohlsson, Hälle IF, korsade mållinjen efter bara 34:58 och i och med det kom först i mål. På andra plats kom Fredrik Johansson med tiden 40:13 och Raymond Ong-A-Kwie, Lysekils SLF, kom i mål på en tredje plats på tiden 44:06. Här måste vi även nämna John Tuil från London som springer långa banan och gör det fantastiskt bra med tanke på att han är 11 år. Alla 9 löpares resultat finns här.

Som vanligt vill IK Granit tacka alla funktionärer som gör tävlingen möjlig och så klart alla löpare och deras anhöriga som kommer och gör tisdagkvällarna till denna succe som det är. Nu siktar vi på en sista Kaprifoljogg nästa vecka och hoppas på fint löpväder och många deltagare.

Skribent: Henrik Karlsson
E-post: Adressen Gömd

Våra samarbetspartners 

trimtex

 

ica tärnan

 

Postadress:
IK Granit - Friidrott
Fredrik Edström, Prins kristians gata 4
45661 Hunnebostrand

Kontakt:
Tel: 0704989664
E-post: This is a mailto link

Se all info