Hoppa till sidans innehåll
Foto: Henrik Karlsson

Holger tog guld på Terräng-DM

20 APR 2013 22:52
Holger tog idag guld på korta terräng-DM som gick av stapeln i ett soligt Uddevalla
  • Skapad: 20 APR 2013 22:52

I strålande solsken vid trevliga Bjursjöstugan i Uddevalla gick årets korta Terräng-DM av stapeln med över 70 startande vilket var över ter gånger fler än tidigare år. Det utlovades en riktigt blöt bana och det var bara förnamnet. Tror inte skorna får tillbaka sin rätta färg något mer.

Fyra tappra löpare från IK Granit hade tagit sig dit med olika mål och tankar om dagen.

Det var Holger som kände sig ganska säker på guld i H70. Peter som hoppades på medalj i H40, men som blev lite osäker då blöt terräng inte är hans melodi. Julian funderade mest på hur snabbt han kunde ta sig runt den 4 km långa banan (två varv a 2 km). Jag själv hade förhoppningen att inte komma sist i H35.

Banan började med ca 500 meter grusväg och sedan kom den för min del härliga delen av banan. Liten stig med hala rötter, blöt sankmark och mycket lera. Vid 1,5 km dök en inte allt för lång men desto brantare backe upp som tog lite kraft ur benen. Sedan lite utför för att avsluta med kort uppförsbacke innan varvning/målgång.

Starten gick och när vi kom in på stigen upptäckte jag att Peter, Julian och jag låg brevid varandra. Jag påtalade då för Julian att han kanske borde springa på lite mer men han avvaktade till andra varvet. Jag själv hade fullt upp med att hänga på Peter.

Ju längre loppet gick tänkte jag att det kanske skulle gå att besegra Peter och då jag fortfarande hängde på efter andra klättringen uppför backen såg jag chansen. I den sista tekniska nedförslöpan innan målspurten gick jag om och lyckades hålla mig före ända in i mål. Jag blev int heller sist utan slutade 7:a av åtta deltagare.

 

Vad blev då resultaten?

Julian sprang in på en 8:e plats i Män Seniorer av nio deltagare med tiden 16:18. Han kunde absolut kommit högre upp i resultatlistan om han bara hade sprungit fortare i början.

Peter kom på en snöplig fjärde plats i Män 40 med tiden 16:55, och 14 sekunder upp till brons.

Jag, Henrik, lyckades alltså att komma 7:a i Män 35 med en tid av 16:53. 2 sekunder före Peter.

Tre IK Granitare

Och slutligen vann Holger klassen Män 70 och tog klubben enda medalj på detta DM.

Holger får sin guldplakett

 

Skribent: Henrik Karlsson

Våra samarbetspartners 

trimtex

 

ica tärnan

 

Postadress:
IK Granit - Friidrott
Fredrik Edström, Prins kristians gata 4
45661 Hunnebostrand

Kontakt:
Tel: 0704989664
E-post: This is a mailto link

Se all info