Hoppa till sidans innehåll

Sista Kaprifoljoggen för sommaren

01 AUG 2017 21:53
Sommarens sista Kaprifoljogg bjöd på 154 deltagare och återigen ett nytt rekord på 4 km för herrarna samt även riktigt snabb tid på 4 km för damerna.
Tack alla totalt 604 startande löpare för denna sommaren!
  • Uppdaterad: 02 AUG 2017 09:20

Så underbart det är att se när ett gäng knattar står och stampar på startlinjen och bara längtar att den där tjötiga gubben skall sluta prata så de får springa iväg. När de har stuckigt och det är dags för de som skall springa 2 km att ställa sig på startlinjen blir det lika mycket entusiasm men med lite mer nervositet, och här får man säga till dem flera gånger att inte gå framför startlinjen. Lite mer tävlingsnerver här.

Bland de som skall springa 4 eller 8 km är det lite lugnare, men även här finns det de som står och studsar och vill iväg.

Tillbaka till de som sprang 1 km och det var det hela 35 st som gjorde det. Riktigt kul att ni kommer och välkomna åter nästa år.

I klassen för flickor som sprang 2 km gick det fort. Riktigt fort. Telma Rostoft från Koll i Norge kom in på 8:39 och blev med det etta. Tvåa för dagen blev Emma Rydin, Svarteborgs FK, strax före Ester Strand, IK Granit. Emma hade 9:09 och Ester 9:13.

Bland killarna blev det hemmaseger då Herman Istad spurtade i mål på 9:01. Fyra sekunder efter kom både Folke Broström, Sjövalla FK, och Benjamin Ong-a-Kwie, Lysekil SLF. Delad andraplats alltså.

I startlistan för Damer 4 km fanns banrekordhållaren Siri Rostoft, Koll, med och vi kunde ana att det skulle gå snabbt här och det gjorde det. Inte riktigt lika snabbt som hon gjort tidigare, men med 17:35 var hon bara 23 sekunder bakom rekordtiden från 2015. 2:a i mål var Åsa Asplund, Sunnansjö IK, på 21:06 och trea blev .

I herrklassen på 4 km blev det däremot nytt rekord. Theodor Eliasson från IK Granit har verkligen hittat formen denna sommar och satte återigen nytt rekord. Nu blev tiden 14:02 och det är hans tredje rekordnotering denna sommaren. Tvåa i loppet blev Emil Rostoft, Koll, på tiden 16:55, och trea i mål kom Philip Ljung, Gerlesborg, på 17:33.

Segrare i damklassen för 8 km blev Sandra Persson från Innebandyklubben. Sandras tid blev 50:22. Några fler tjejer som sprang 8 km fanns det inte idag.

Även för herrar på 8 km gick det fort och här blev det dubbelt IK Granit i topp. Först i mål kom Julian Eliasson på den nya personrekordtiden 31:43 och tvåa blev Karl Redbrandt på 34:15. Thomas Wikström från Stångenäs AIS sprang med tiden 37:00 in på en tredje plats.

Därmed är årets Kaprifoljogg till ända och sammanfattningsvis har det varit en fantastisk sommar med totalt 604 startande. Det har varit lite strul med tidtagning och resultatlistorna, men med lite hjälp från er löpare har vi hittat alla felaktigheter och rättat dem. Tack så mycket för hjälpen och TACK för att ni kommer och springer hos oss. Vi tycker det är otroligt roligt när ni dyker upp! Varmt välkomna tillbaka nästa år!

Och TACK alla funktionärer som har gjort ett fantastiskt jobb med att göra Kaprifoljoggen till den mysiga och familjära tävlingen det är. Utan er hade det aldrig gått!

Och här kan ni se den sista resultatlistan.

Skribent: Henrik Vangenmo
E-post: Adressen Gömd

Våra samarbetspartners 

trimtex

 

ica tärnan

 

Postadress:
IK Granit - Friidrott
Fredrik Edström, Prins kristians gata 4
45661 Hunnebostrand

Kontakt:
Tel: 0704989664
E-post: This is a mailto link

Se all info