Hoppa till sidans innehåll

Många Granitare sprang Strömstadmilen

08 JUL 2017 22:35
Hela 18 Granitare var på plats i Strömstad för att springa Strömstadmilen. Och fort gick det också. Det blev flera besök vid prisutdelningen.
  • Skapad: 08 JUL 2017 22:35

Dagen började lite mulet men när de första väl skulle börja springa kom solen och den slutade inte skina förren den gick ner bakom horrisonten. Och som den lyste på löparna klädda i orange, svart och vitt. Alla gjorde fantastiska prestationer, skrubbsår på knä p.g.a. fall till trots.

Först ut var tjejerna som är sju år och yngre och här var det 4 Granitare som sprang. Ruth, Elvira, Lydia och Elise sprang riktigt bra och föräldrarna fick kämpa för att hänga med på den 1 km långa banan.

Efter det var det dags för F9 som sprang en engelsk mil, dvs 1609 meter, och här gick det riktigt fort för Hanna. Så snabbt att hon kom in som andra tjej på tiden 6:52.

P9 stod på tur och här hade vi Herman och Olle på startlinjen och det var just Olle som oturligt ramlade i trängseln vid starten och blev till och med trampad på armen. Han kom upp på benen igen och med tanke på fallet gjorde han ett jättebra lopp och kom i mål på 24:e plats av 39 på tiden 7:58. Herman fick bra flyt i sin löpning från start och kubbade till sig en tredjeplats med tiden 6:52 vilket var samma tid som tvåan och bara 10 sekunder bakom segraren.

I klassen F11 deltog Ester och hon kämpade sig igenom banan på tiden 6:48 och med det blev hon femma och även hon fick fint pris på prisutdelningen.

Efter barnen som sprungit en engelsk mil var det dags för de som skulle ta sig an den riktigt tuffa 5 km-banan där man först skulle springa ner till Strömstads centrum, runda Laholmen och springa de två sista kilometrarna där det mest är uppför tillbaka till Strömsvallen. Här hade vi många (10) på startlinjen.

I P13 sprang Melvin och Bobbie och de höll jämna steg fram till målspurten men där drog Melvin det längsta strået och kom i mål på 25:12, endast en sekund före Bobbie.

Noel, som springer i P17 kom i mål på 23:54 på en 8:e plats.

I damklassen på 5 km gick det riktigt snabbt för Lisa som verkar börja hitta tillbaka efter sina höftbekymmer och blev 5:a på 22:09 och Else Kari sprang in på nytt rekord med tiden 24:22 och blev 8:a.

Bland herrarna som sprang 5 km kom vår sista pallplacering då Theodor sprang så snabbt som 17:15 och blev trea. Henrik gjorde pers på 5 km med tiden 19:45 på 11:e plats, precis före Ludde 19:52 och Viktor 20:02. Peter som kämpar med rehab efter operation joggade runt på 35:06.

Efer alla dessa prestationer åke en del av löparna från Granits barngrupper till badplatsen vid Lagunens camping för bad, umgänge och en liten matbit. Skönt i vattnet var det och maten var god men det bästa var sällskapet :-)

Skribent: Henrik Vangenmo
E-post: Adressen Gömd

Våra samarbetspartners 

trimtex

 

ica tärnan

 

Postadress:
IK Granit - Friidrott
Fredrik Edström, Prins kristians gata 4
45661 Hunnebostrand

Kontakt:
Tel: 0704989664
E-post: This is a mailto link

Se all info