Hoppa till sidans innehåll

Kaprifoljoggen nr 3, 2019

23 JUL 2019 22:20
Oj vad många det var som sprang idag. Hela 173 st kom till start vilket är det näst flesta för en deltävling. Fantastiskt roligt att se så många löpare på motionsspåret i Bovall.
  • Uppdaterad: 23 JUL 2019 22:20

Som vanligt lyser solen över Bovallstrand när det vankas Kaprifoljoggen. Kanske lite för varmt för löparna men skönt för oss funktionärer. Kön till registreringen växte på rejält idag men starten blev ändå inte så mycket försenad, trots att det var 130 namn som skulle in i datorn. Tur att vi inte skriver upp namnen på barnen som springer 1 km (vi tar inte tid på dem så därför skrivs de inte upp) för då hade vi inte startat förrän långt senare.

Som vanligt var det ett entusiastiskt startfält som stod uppradade på startlinjen och väntade på dagens första start, nämligen de som skulle springa 1 km. Det är så härligt att se alla dessa barn som när jag ropar SPRING rusar iväg med full fart och idag var de 43 st.

Bland flickor 2 km blev det nytt personligt rekord för segrarinnan Naila de Faire, Malmö, som vann på tiden 10:30. Tvåa blev Ebba Granfors, Älvsborgs FF, på tiden 10:42 och trea blev Alma Granfors, Älvsborgs FF, med det nya personbästat 11:16. 27 tjejer kutade runt två varv.

I klassen Pojkar 2 km blev det nytt personligt rekord även här för segraren då Alvin Wendel, Göteborg, kom i mål på 10:38, ca två minuter snabbare än 2018. Tvåa blev Rasmus Stenström, Gerlesborg, med tiden 11:11 och trea blev Isak Severinsson, Billdals TKD, 11:22. I denna klassen var det 21 gossar som sprang.

Bland Damer 4 km var det Maya Rostoft, Koll, som segrade på 19:15. Maya är en av de som varit med och sprungit Kaprifoljoggen varje år sedan 2009. Helen Qvillberg, Lysekils SLF, blev tvåa på tiden 20:44 (nytt pers) och trea i mål var Alva Hedström, Hede SK, med 21:53 vilket var nytt pb även för henne. 19 tjejer startade och kom i mål.

I klassen Herrar 4 km blev det inga personliga rekord bland dagens tre snabbaste om man inte räknar med Christians tid men då det var debut på distansen blir det ju alltid nytt rekord. Först i mål var i alla fall Julian Eliasson, IK Granit, med 16:39. Tvåa blev Viktor Andersson, också han IK Granit, på tiden 17:59 och trea blev då Christian Qvilberg, Lysekils SLF, med tiden 18:03. Här gjorde också Herman Istad, IK Granit en riktigt bra tid då han gick i mål på 18:28. Hela 30 st stod på startlinjen ikväll i denna klass.

I klassen Damer 8 km gick det fort idag när Kristine Elfström, Lysekils SLF, kutade runt banan på 37:25 vilket är bland de 10 snabbaste tiderna. Med det kom hon först i mål. Tvåa var Anne Brynolf, Reimers, med tiden 43:45 och trea blev Linda Arvidsson, Runacademy, 46:05. 7 startande här.

Som vanligt går det fort i klassen Herrar 8 km när Claes Steimert, Mälarö SOK, står på startlinjen och så var fallet även idag. Etta i mål på fina tiden 32:19. Tvåa blev debuterande Johan Mattsson, Lysekils SLF, med 35:22 och trea blev Karl Redbrandt, Sjövalla FK, på 36:21. Värt att nämnas här är också Bobbie Lindsten, IK Granit, som gjorde debut på långa banan och på den mer än väl godkända tiden 37:48. Hela 26 killar stod på startlinjen.

Hela resultatlistan hittar ni här.

Skulle det ha smugit in sig några felaktigheter ber vi om ursäkt för det och ber er gärna kontakta oss på This is a mailto link så kollar vi på det. När det är så många som springer och många kommer i mål samtidigt är det lite svårt att hänga med.

Nästa vecka kör vi igen och då är det årets sista Kaprifoljoggen. Följande sju löpare har deltagit i årets alla Kaprofiljoggar och kommer de även nästa vecka så vankas det specialpris.

Namn Klubb Antal av Tid
Bo Jacobsson IK Granit 3
Erik Jonsson Jonbjörnarna 3
Gisela Christensson Klevs GK 3
Herman Istad IK Granit 3
Julie Qvillberg Lysekils SLF 3
Linda Arvidsson Runacademy 3
Sigge Bergenholtz IK Granit 3
Skribent: Henrik Vangenmo
E-post: Adressen Gömd

Våra samarbetspartners 

trimtex

 

ica tärnan

 

Postadress:
IK Granit - Friidrott
Fredrik Edström, Prins kristians gata 4
45661 Hunnebostrand

Kontakt:
Tel: 0704989664
E-post: This is a mailto link

Se all info