Hoppa till sidans innehåll

Resultat Nordens Ark TrailRun 2019

04 MAJ 2019 19:28
I ett soligt väder sprang 180 löpare dagens Nordens Ark TrailRun i de olika klasserna från 1,1 km för de yngsta barnen till längsta banan som mätte 30 km.
  • Skapad: 04 MAJ 2019 19:28

Igår kväll, när de sista förberedelserna gjordes, börja de det att snöa...
Vad är detta?
Vi som ville ha, och brukar ha, sol och minst 15 grader skönt.

Som tur var så vaknade vi upp till en lite kall men i alla fall snöfri morgon och solen värmde härligt.

Löparna började trilla in på Nordens Ark och spänningen började höjas. Det kom även en hel del efteranmälningar vilket är roligt.
Klockan blir 10 och 73 löpare som skall springa den 30 km länga banan ger sig iväg.
Fler löpare kommer och det är alltid kul att träffa andra likasinnade som man bara ser på liknande tävlingar.

Strax före kl. 11 står 76 förväntansfulla på startlinjen för att ge sig ut på 15 km-banan, som är nog så krävande. Efter det blir det starter varje kvart då barn och ungdomsklasserna skall springa mellan 1,1 km och 3,1 km.
Först ut är barn upp till 7 år som springer 1,1 km. Här blir det full spurt från början i nerförsbacken nar starten går och alla 18 barn kubbar iväg. Kort där efter kommer de tillbaka efter att ha tagit en sväng runt hagen utanför Lantgården. Upp för spurtbacken och in i mål där medalj och prispåse från Nordens Ark väntar.
Sedan är det flickor och pojkar 9 som skall springa 2,1 km. Här står 10 barn på startlinjen och de springer samma början som korta banan men lägger till en sväng upp till lägergården och får därmed en riktigt lång och tung backe. Men de springer på bra och kommer snart tillbaka in i mål och även de får medalj och prispåse.
Nästa start dröjer inte länge och då är det F/P 11 som står på tur. 2,6 km skall de 12 löparna springa. Även här blir det full fart nerför startbacken. Denna banan är som 2,1 km-banan men nu lägger vi på en sväng efter lägerplatsen och de springer på en liten bergskant med bergvägg till vänster och till höger en liten brant ner mot bäcken i dalen. Sen in mot Nordens Ark igen och spurt in i mål. Medalj och prispåse från Nordens Ark även här och här får de tre snabbaste även en liten pokal.
Sista starten för dagen är när F/P 13 skall springa den längsta ungdomsbanan som mäter 3,1 km. Äve de får känna på hur en härligt tuff trailbanan skall vara. Men det stoppar inte dem utan väldigt snart är de tillbaka och springer in i mål på riktigt snabba tider. Prisutdelning med samma priser till dem.

Riktigt roligt att hela 44 barn/ungdomar kommer och springer med oss.

Ungefär samtidigt som de sista ungdomarna kommer i mål börjar de första som sprungit 15 km komma in i mål, och en liten stund senare även de sanbbaste på 30 km. Några med skrubbsår på knäna och några som har missat någon snitsel och sprungit en extrasväng men alla (i alla fall nästan alla) med ett leende på läpparna och lyriska över banan.

Tack alla löpare, funktionärer, Nordens Ark, sponsorer och alla markägare. Utan er hade det inte blivit en så härlig dag som det blev.

Här hittar ni resultatlistan.

Skribent: Henrik Vangenmo
E-post: Adressen Gömd

Våra samarbetspartners 

trimtex

 

ica tärnan

 

Postadress:
IK Granit - Friidrott
Fredrik Edström, Prins kristians gata 4
45661 Hunnebostrand

Kontakt:
Tel: 0704989664
E-post: This is a mailto link

Se all info