Hoppa till sidans innehåll

Kaprifoljoggen har startat

11 JUL 2017 21:19
Årets Kaprifoljogg har startat och det inleddes med att 128 löpare kom till start vid motionsspåret i Bovallstrand
  • Skapad: 11 JUL 2017 21:19

I ett för dagen mulet Bovallstrand startade IK Granit upp sin sommarlöptävling Kaprifoljoggen. Det är en speciel känsla innan första tävlingen drar igång då vi inte vet om vi har nått ut med informationen så det bara kommer några fåtal eller om det har spridit sig som en löpeld och det bara väller in löpare.

Idag var det 128 som kom till start och det är en normal förstagång och det var nog tur för det dröjde ett tag innan vi fick igång samspelet mellen de två datorerna vi använder för registrering. När de väl började prata med varandra minskades kön avsevärt och vi kunde skicka iväg löparna med bara några minuters försening.

Först ut är de som skall springa 1 km och där gick det med en farlig fart från start till mål. 37 barn och några medspringande vuxna kubbade runt banan och fick medalj när de kom i mål (inte medlöparna såklart).

Efter dem startade de som sprang två varv, alltså 2 km, och här delar vi in löparna i flick- och pojkklass och här tar vi även tiden när de kommer i mål. För tjejerna gick det snabbast för Ester Strand, IK Granit, som kom i mål på tiden 9:16, tätt följd av Emma Ryden från Svarteborgs FK, 9:21, och Hanna Strand, IK Granit som fick 9:24. Här var det hela 22 deltagare på startlinjen. I pojkklassen kom det 12 löpare och segrade gjorde Emil Carlen, Härryda HC 07, på tiden 8:36 och var med det en bit före tvåan som var Oscar Norrman från Lidingö som fick tiden 9:11. Love Carlen, Härryda HC 07, kom på en tredjeplats med tiden 9:45

På 4 km-banan startade 14 damer och 23 herrar, fast några av dem vill nog hellre kallas tjejer och killar. Snabbaste tjej blev Synöve Frantzen från Asker som fick tiden 20:39 ca minuten snabbare än Katarina Carlen, Härryda HC 07, som blev tvåa med tiden 21:41. Trea blev Valeriia Iakovskaia från hemmaklubben IK Granit med 21:58. Snabbaste kille, även han från IK Granit, var Julian Eliasson som fick tiden 15:42. Tvåa blev Johan Kindslätt, Uddevalla SK, och trea blev Gunnar Elveljung, Bajern e bäst. Dessa fick tiderna 17:04 respektive 18:39.

Sen hade vi några som sprang två varv på den långa banan, alltså 8 km, och först i damklassen kom Eva-Karin Andersson, IK Granit, på 41:02 och strax där bakom spurtade Karin Nilsson från Stockholms Rullskidklubb i mål som tvåa på 41:16. Inga mer tjejer idag. Det var några fler grabbar på långa banan och bland de 18 som startade var det Carl Johan Lamm från Stockholm som var snabbast på tiden 32:01. Tvåa blev Claes Steimert, Stockholms Rullskidklubb, på 32:48 och i mål som trea kom Stefan Carlen, Härryda HC 07, med tiden 34:17.

Här hittar ni samtliga resultat. Skulle det finnas felaktigheter är ni välkomna att kontakta oss via This is a mailto link

IK Granit tackar alla deltagare som kom och även alla funktionärer och hoppas att vi nästa vecka blir ytterligare några mer som springer.

Vi vill även nämna att parkeringen vid hyreshusen uppe vid motionsspåret är till för boende eller besökare till hyreshusen. Vi löpare hänvisas i första hand till långtidsparkeringarna vid skolan. Till nästa vecka kommer vi skylta upp vart det passar att parkera.

Skribent: Henrik Vangenmo
E-post: Adressen Gömd

Våra samarbetspartners 

trimtex

 

ica tärnan

 

Postadress:
IK Granit - Friidrott
Fredrik Edström, Prins kristians gata 4
45661 Hunnebostrand

Kontakt:
Tel: 0704989664
E-post: This is a mailto link

Se all info