Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Hur kan vi utveckla friidrottens tävlingsprogram så att ännu fler inspireras och attraheras av vår idrott? Och vilka träningsformer kan komplettera den befintliga tävlingsinriktade träningen? Om detta handlar två utvecklingsområden i Strategi 2025.
 
Friidrottens Strategi 2025 fokuserar mycket på hur arbetet kan underlättas i den ideella föreningen. Vad behöver ni hjälp med? Vi tar tacksamt emot all input vi kan få via vår föreningsenkät.
 
Arenasäsongen är ung men resultaten från 14 tävlingar är redan inrapporterade vilket resulterat i att inomhuslistorna på friidrottsstatistik.se nu är öppnad.
 
STRATEGI 2025. Föreningen som organisationsform utmanas i dag. För att attrahera och behålla fler i friidrottsföreningarna krävs moderna miljöer, anpassade efter dagens samhälle och människors behov. Hur ser era behov ut framåt?
 
Från den 1 december införs nya åtgärder mot coronasmittan. Nu har vi publicerat rekommendationer och förtydliganden till Svensk Friidrott gällande reglerna som snart träder i kraft.
 
I dag öppnar anmälan för tränarutbildningen för ungdomar i åldrarna 14-17 år. Utbildningen genomförs över tre kurshelger med minst en dryg månads mellanrum mellan träff ett och två.
 
Förra året tog Armand Duplantis hem friidrottens första Jerringpris sedan Susanna Kallur 2006. I år är två friidrottare nominerade: Duplantis och Daniel Ståhl.
 
Den här veckan landar ett paket i brevlådan hos Sveriges samtliga friidrottsföreningar. Implementeringen av Strategi 2025 är i gång och det är tillsammans som vi formar framtidens friidrott. Vad är viktigast att utveckla för din förening?
 
Friidrottsgalan genomförs den 25 januari 2022 och då ska friidrottsåret 2021 firas ordentligt!
 
Hur ska man tänka för att få en balans i kost och träning? Hur viktigt är energirik mat - och hur bör måltiderna fördelas över en dag? Förbundsdietist Marina Sjöberg delar med sig av sina kloka råd.
 
På Armand Duplantis initiativ arrangeras Beijer Stavhoppsgala 9 februari 2022 i Uppsala. Det kommer bli en tävling av världsklass, där Mondo såklart kommer vara en av deltagarna. ”Jag är oerhört glad”, säger Mondo.
 
När nio dagar återstår till World Athletics Awards 2021 halveras listan. Nu presenteras fem finalister som har chansen att utses till Årets manliga friidrottare i världen. Mondo är fortsatt med i racet.
 
Härmed utlyses Förbundsårsmötet 2022.
 
Friidrottens materialpartner Unisport krokar arm med konceptet "Back on track" genom att erbjuda friidrottsföreningar 25 % rabatt på hela sortimentet av träningsutrustning.
 
Svensk Friidrott presenterar nu sin första landslagsledare för hinderbanelöpning, OCR: Christopher Holmström. Christopher kommer vara tillförordnad ledare under 2022.
 

Våra samarbetspartners 

trimtex

 

ica tärnan

 

Postadress:
IK Granit - Friidrott
Fredrik Edström, Prins kristians gata 4
45661 Hunnebostrand

Kontakt:
Tel: 0704989664
E-post: ikgranit@hotmail.com

Se all info