Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


U23-EM-truppen fylls på

(2021-06-24 15:22)
I dag presenterar U23-förbundskaptenen Rafael Askros ytterligare tio namn till den svenska truppen till U23-EM i Tallinn. "Extra kul att se Joel Bengtssons utveckling på seniorhäckarna", kommenterar Askros.
 
Michaela Meijer, Yannick Tregaro och Gustaf Hultgren skadades under tisdagskvällen i en allvarlig bilolycka. Meijer och Tregaro har skrivits ut från sjukhuset. Hultgren opereras under torsdagen.
 

Så minns vi Sara Wedlund

(2021-06-23 17:58)
Nyligen nåddes vi av det sorgliga beskedet att Sara Wedlund, en av svensk friidrotts stora profiler, har gått ur tiden. Svensk Friidrott minns Sara som en glad och vänlig människa och en exceptionell löpartalang.
 
Med stor sannolikhet kommer nuvarande restriktioner med anledning av coronapandemin att mildras den 1 juli. För att ge arrangörer så god tid som möjligt publicerar Svensk Friidrott i dag de riktlinjer som troligen träder i kraft torsdag nästa vecka.
 
NIU i Örebro söker specialidrottslärare i friidrott för en deltidstjänst på 20-30% med start i augusti. Sista ansökningsdag 25 juni.
 
Regnet föll konstant i ett kylslaget Karlstad, men för världens bästa stavhoppare verkar inget omöjligt. "En av de svåraste grejerna jag gjort på tävling. Jag är rätt stolt över det här”, säger Armand Duplantis efter galna 6.00 på Tingvalla.
 
Daniel Ståhl tog fjärde raka segern den här säsongen, och trots knepiga förhållanden fick han på 67.64 – och vann med fyra meters marginal. ”Lite regn och medvind men bra grepp i ringen”, konstaterar Ståhl efteråt.
 
I vintras slog hon till med nytt juniorrekord i tresteg. Och i dag chockade Maja Åskag alla i längdtävlingen under Karlstad GP och vann – på 6.37. Nytt personligt rekord med 33 cm. ”Det var tack vare publiken”, säger Maja.
 
Henrik Larsson gjorde karriärens åttonde bästa tid när han slutade tvåa på 10.29 på Karlstad GP. Det placerar honom som femma i U23-klassen i Europa inför junior-EM i Tallinn. ”Har något bra på gång”, säger han.
 
Melwin Lycke Holm, Ragnar Carlsson och Andreas Otterling är några av de som tävlar på förprogrammet för Karlstad GP.
 
European Athletics bjuder in till en serie med webbinarium - Running and Mass Participation Webinar Series.
 
Han lyckades precis ta sig över 5.72 och vinna tävlingen innan himlen öppnade sig fullständigt i Karlstad. Ett år senare är världsstjärnan Armand Duplantis tillbaka för Folksam GP. – Hoppas den lever upp till namnet "City of sun", säger Mondo.
 
På tisdagen är det dags för ett stjärnfyllt Folksam Grand Prix på Tingvalla i Karlstad. Under måndagen pratade Armand Duplantis, Daniel Ståhl, Fanny Roos och Erika Kinsey upp tävlingen.
 
I dag presenterades första uttagningen av truppen till UEM20 i Tallinn. Ungdomslandslagets förbundskapten Karin Olsson Westergren har tagit ut 14 namn, men tror på en mycket större trupp. "Det är många som har klarat kvalgränserna" säger hon.
 
Sverige blev sexa och bästa nordiska nation på Lag-EM. "Finnkampen" avgjordes i allra sista grenen och favoritrivalen besegrades till slut med 0.5 poäng. ”Alla ger allt och därför lyckas vi också passera i sista stund”, säger Karin Torneklint.
 

Våra samarbetspartners 

trimtex

 

ica tärnan

 

Postadress:
IK Granit - Friidrott
Fredrik Edström, Prins kristians gata 4
45661 Hunnebostrand

Kontakt:
Tel: 0704989664
E-post: ikgranit@hotmail.com

Se all info