Hoppa till sidans innehåll

Lyckad medlemsdag på Stenungsbaden

05 OKT 2015 20:50
IK Granits medlemsdag på Stenungsbaden blev en lyckad tillställning där vi drillades i Hållbar löpning och körde en härligt jobbig hinderbana.
  • Skapad: 05 OKT 2015 20:50

Tidigt på morgonen åkte 15 Granitare till Stenungsbaden för en dag tillsammans med föreläsning i Hållbar löpning och Military training med hinderbana.

Efter en andra frukost, eller första för vissa, blev vi instruerade av Mathias från Active i Trollhättan hur vi skall tänka och framför allt träna för att få en hållbar kropp som tål många mils löpning. Det var lodlinjer, trepunktshållning (oj, nu måste jag sträcka på ryggen), fotvalvslyftning m.m.

Efter pausen blev det praktik med löpning till kadensmätare, löpskolning backintervaller och styrkeövningar.

Jag tror nog alla fick en liten tankeställare (det fick i alla fall jag) och hoppas det gör att vi springer som aldrig förr till våren när vi har blivit riktigt stabila, starka och rörliga.

På det blev det go lunch för att sedan ta på sig överdragskläder inför träningen med Johan från Military Fitness Sweden.

Först körde vi lite uppvärmning och fys på beachvolleyplanen för att sedan bli instruerade hur den dryga km långa hinderbanan med ca 50 hinder gick. När vi gått igenom den gemensamnt var det dags för tävling. Det blev full fart på alla och efter nästan tolv minuter kom förste löparen i mål helt utpumpad. En efter en droppade deltagarna i mål och när sista person vilat en stund var det dags att ställa upp sig i sanden igen för att köra ett sista pass med olika styrkeövningar som avslutades med en minuts planka där i alla fall jag var väldigt nära att falla ihop inan slutsignalen.

Efter go dusch blev det eftermiddagsfika och sedan hemgång.

Ett stort tack till Stenungsbaden, Mathias från Active och Johan från Military Fitness Sweden.

Och framför allt tack till Åsa och Ulrica som ordande så det blev möjligt.

Skribent: Henrik Vangenmo

Våra samarbetspartners 

trimtex

 

ica tärnan

 

Postadress:
IK Granit - Friidrott
Fredrik Edström, Prins kristians gata 4
45661 Hunnebostrand

Kontakt:
Tel: 0704989664
E-post: This is a mailto link

Se all info